Wie zijn wij

Wij zijn Jordy van Eekelen (40) en Saskia van Kasteel (34). Samen wonen wij met onze dochter Sam (2022) en onze hond Gijs in Heerhugowaard. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens ons werk in een gesloten jeugdinstelling. Hier werkten wij beide als pedagogisch begeleider op een groep van 9 jongeren met ernstige gedragsproblematiek.

Jordy is na zijn opleiding CIOS begonnen als sportdocent in een jeugdgevangenis, hier heeft hij 7 jaar gewerkt. Nadat deze jeugdgevangenis ging sluiten is hij gaan werken als pedagogisch begeleider in een gesloten jeugdinstelling in Heerhugowaard. Na 2 jaar heeft hij de stap naar intern begeleider gemaakt op de interne school van deze jeugdinstelling.
Saskia heeft tijdens en na haar opleiding HBO Pedagogiek veel ervaring mogen opdoen in verschillende zorgsectoren. Zo heeft zij gewerkt in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en de ggz. Zij werkte voornamelijk met de doelgroep SGLVG (sterk gedragsgestoord licht verstandelijk gehandicapt). Met al deze werkervaring heeft zij ervoor gekozen om in 2017 voor haarzelf te beginnen in de (jeugd)zorg. Zowel binnen instellingen (groepswerk) als individuele begeleiding in de thuissituatie liet zij zich inhuren voor verschillende opdrachten. 
 
Tijdens ons werk in de gesloten jeugdzorg hebben wij ervaren dat kinderen soms onnodig lang opgenomen werden op de groep, omdat er simpelweg geen geschikte vervolgplek was. Of een kind keerde na een aantal maanden weer terug de geslotenheid in, omdat bleek dat er thuis eigenlijk helemaal niets veranderd was. Dit kost en te veel geld en is schadelijk voor de ontwikkeling van een kind. Wij hebben te vaak gezien dat een kind gewend raakt aan de geslotenheid en in de gewone maatschappij niet of nauwelijks kan functioneren. Met alle gevolgen van dien. Dit heeft ons ertoe doen besluiten om zelf een woning te openen voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Een gewoon huis in een gewone buurt.